Ennäe, äkki keegi tõesti tahab teada, mismoodi seda suppi teha.
Ega`s midagi, vaja läheb:
peotäis kruupi
üks suur kartul
üks suur porgand
üks sibul
üks tilluke kaalikas või naeris
puljondikuudik või päris puljong
paar sl õli
paar sl tomatipastat
üks suur hapukurk
seeni või lihapoolist
supirohelist (varsti saab juba naati ja nõgest ka)
pisut soola, musta pipart
nojah, ja kui on, siis paar loorberilehte ja vürtsitera ka
Keetsin kruubid puljongis enam-vähem pehmeks. Samal ajal a) kuumutasin pannil õlis jämedalt riivitud porgandi, tükeldatud sibula (eks vaata ise, mispidi sulle meeldib) ja luksuse mõttes natuke seeni. Sutsuke soola-pipart, törts tomatipastat juurde, väikesteks tükkideks tehtud hapukurk kõige otsa
ja b) lõikasin kaalika ja kartuli kuubikuteks ja panin kruupide juurde puljongisse keema.
Kui kruubid-juurikad pehmed, kummutasin pannilt kogu krempli nende juurde potti ja keetsin veel paar minutit. Valmis. Aega võttis, aga asja sai - jätkub kohesöömiseks kolmele. Maitseb hästi. Peale hakitud supirohelist ja tirts hapukoort.
No comments:
Post a Comment