Friday, March 23, 2012

Enekenile kookospiima supp

Linnud juba rõkkavad akna taga.
Metsvint laulab "kits-kits" ja tihane ... nojah, küllap sa juba tead, mida tihane laulab.
Vaat kookospiimasupp on luksus, mul pole õnne olnud teda juba mõnda aega teha, sestap ei saa ma ka toiduleheküljel sellega uhkeldada, sest et seal ikka roa kõrvale ka pilti tahetakse - mis hetkel üle minu koormiste käib.
Aga nüüd, armas lugeja /eelkõige Eneken, kes selle teema ülessekutsuja oli/ tahan ma sull teada anda:
Kui sina tahad teha iseäranis erutavat ja samas meeli mahendavat aasiapärast suppi:

Vaja läheb:
PÄRIS kanapuljongit (ärge te selles supis mitte kuudikuid kasutage)
1 väike purk kookospiima/pastat
599 grammi koortest puhastatud krevette (püüdke ka puhastamisel tekkiv vedelik käiku lasta) (Ärge ostke puhastatud vaakumpakendis krevette - maitsetu ja kallis.)
1 või 2 värsket väikest tshillikauna - algajad eemaldavad seemned.
juurikad - peenteks ribadeks lõigatud hiina kapsas, seened (eriti sobivad austerservikud või mustad Hiina seened) , porgand, sibul vms
Peotäis tükeldatud nuudleid (ribajad klaasjad riisinuudlid või vermishellid)
Kes tahab soolasemat, kes magusamat? Vastavalt kas Jaapani sojakaste Light või Full või Austrikaste hulka. Kui tahate küüslauku, pange kõvasti.
Eriti peen, kui praed pannil muna peenikesteks ribadeks ja segad supi hulka vahetult enne söömist.
Õrnalt keeta. Küllap teate isegi. 5 minutit.

PS: Eriti tervislikuks kombinatsiooniks peetakse Broccoli-austerservik-küüslauk´varianti. Maitsev igatahes!

No comments:

Post a Comment